Welzijn

Inloop

Parento Thuiszorg biedt Inloop aan in de gemeente Capelle aan de IJssel en in de gemeente Zuidplas. De Inloop (Wijklunch en Dagbesteding) zijn beter bekend onder de naam Gewoon Dichtbij, de welzijnstak van Parento Thuiszorg.

Gelukkig is de Inloop op alle locaties weer open zonder vooraf aanmelden en kan iedereen die daar behoefte aan heeft inlopen voor een kopje koffie, een activiteit of lunch. Inloop is één van de welzijnsactiviteiten die bijdragen aan een dagritme. Dit voorkomt ook overbelasting van mantelzorgers. Er worden verschillende dingen georganiseerd en we nodigen iedereen uit om mee te doen met hetgeen hem/haar aanspreekt.

Waarom naar de Inloop?

  • Wijkgenoten ontmoeten.
  • Koffie ochtenden en lunch in het buurthuis.
  • Deelname aan activiteiten als: schilderen, bewegen, muziek, spel, bloemschikken en geheugentraining. 
  • Behoud van een dagritme.

In de gemeente Capelle aan de IJssel wijzigt de locatie per 1 april 2022 van de Goudenregenstraat naar Schinckelhove. In de gemeente Zuidplas hebben we sinds september 2021 een Dagbesteding en Inlooplocatie op Kerklaan 53 (voorheen op Kerklaan 98). Ook hebben we een tweewekelijkse inloop in Zevenhuizen in Swanla op woensdagochtend.

We zijn heel trots op onze vrijwilligers die met de professionele medewerkers samen de Inloop mogelijk maken. Ook zijn we altijd op zoek naar meer vrijwilligers, dus als u interesse heeft, dan horen we het graag.

Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met Gewoon Dichtbij via de mail gewoondichtbij@parento.nl of telefonisch 0180-396944.

Waar kan ik terecht?

   
Kerklaan 53, Nieuwerkerk aan de IJssel

Links: Marjoke en Marjolein 

Midden: Pien 

Rechts: Francien en Trudie 

 

 

Meidoornveld 61-M, 2906 AA Capelle aan den IJssel 

Burgemeester Klinkhamerweg 86, Zevenhuizen

 

Wat is ons aanbod?

Wij nodigen u uit om naar onze Inloop Gewoon Dichtbij te komen. Onze Inloop staat voor: elkaar ontmoeten, gezelschap, samen activiteiten doen, een luisterend oor en vooral veel gezelligheid. Jong en oud, iedereen is welkom en krijgt de mogelijkheid om vragen te stellen.

  • Op woensdag is er van 13:30 tot 16:00 uur inloop bij onze locatie in Nieuwerkerk aan den IJssel. We hopen zo snel mogelijk ook op andere dagen vrijblijvende inloop aan te kunnen bieden. Op dinsdag en donderdagochtend biedt Koffie EnZo Inloop op deze locatie.
  • Op woensdagochtend is er van 10:00-12:00 uur inloop in Zevenhuizen bij Swanla.
  • Op dinsdag is er van 10:00 tot 13:00 uur inloop op inschrijving bij onze locatie in Capelle aan de IJssel.

De inloop in Capelle aan den IJssel biedt de mogelijkheid om mee te lunchen. Dit is een mooie gelegenheid om andere mensen te ontmoeten en een gezellig moment van de dag te beleven. Er is altijd een verzorgende aanwezig om mensen te helpen. Voor aanmelding, vragen over de activiteit en voor vervoer kunt u bellen met: 0180-396 944 of contact opnemen via de mail: gewoondichtbij@parento.nl.

Hoe om te gaan met verwijzing en kosten?

Bij onze inloop is iedereen welkom. Voor het binnenlopen en een kopje koffie bent u altijd welkom. Houdt u er rekening mee dat er voor de inloop, en daarnaast voor de lunch en een activiteit, een kleine bijdrage wordt gevraagd van maximaal €5. 

Ervaringen 

Uit onderzoek is gebleken dat de inloop voor de cliënten erg belangrijk is voor hun welzijn. Zij zijn erg tevreden met de mogelijkheid om de inloop te bezoeken en vinden het zeer gezellig om samen met anderen aan een activiteit bezig te zijn waarin zij hun creativiteit kwijt kunnen. Doordat de inloop in eigen wijk wordt aangeboden is het voor de cliënten ook erg toegankelijk. Gemiddeld geven onze cliënten een 8,5 als cijfer.