Welzijn

Inloop

Parento Thuiszorg biedt Inloop aan in de gemeente Zuidplas, zowel op een locatie in Zevenhuizen als in Nieuwerkerk aan den IJssel. De Inloop en Dagbesteding staan beter bekend onder de naam Gewoon Dichtbij, de welzijnstak van Parento Thuiszorg.

Inloop is één van de welzijnsactiviteiten die bijdragen aan een dagritme. Dit voorkomt ook overbelasting van mantelzorgers. Er worden verschillende dingen georganiseerd en we nodigen iedereen uit om mee te doen met hetgeen hem/haar aanspreekt.

Waarom naar de Inloop?

  • Wijkgenoten ontmoeten
  • Koffie ochtenden en lunch in het buurthuis
  • Deelname aan activiteiten als: schilderen, bewegen, muziek, spel, bloemschikken en geheugentraining
  • Behoud van een dagritme

In de gemeente Zuidplas hebben we een Dagbesteding en Inlooplocatie op Kerklaan 53 in Nieuwerkerk aan den IJssel. Ook hebben we een tweewekelijkse inloop in Zevenhuizen in Swanla op woensdagochtend.

We zijn heel trots op onze vrijwilligers die met de professionele medewerkers samen de Inloop mogelijk maken. Ook zijn we altijd op zoek naar meer vrijwilligers, dus als u interesse heeft, dan horen we het graag.

Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met Gewoon Dichtbij via de mail gewoondichtbij@parento.nl of telefonisch 0180-396944.

Waar kan ik terecht?

   
Kerklaan 53, Nieuwerkerk aan de IJssel

 

 

 

Burgemeester Klinkhamerweg 86, Zevenhuizen

 

Wat is ons aanbod?

Wij nodigen u uit om naar onze Inloop Gewoon Dichtbij te komen. Onze Inloop staat voor: elkaar ontmoeten, gezelschap, samen activiteiten doen, een luisterend oor en vooral veel gezelligheid. Iedereen is welkom en krijgt de mogelijkheid om vragen te stellen.

  • Op woensdag is er van 13:30 tot 16:00 uur inloop bij onze locatie in Nieuwerkerk aan den IJssel. We hopen zo snel mogelijk ook op andere dagen vrijblijvende inloop aan te kunnen bieden. Op dinsdag en donderdagochtend biedt Koffie EnZo Inloop op deze locatie.
  • Op de 2e en 4e woensdag van de maand is er van 10:00-12:00 uur inloop in Zevenhuizen bij Swanla.

Dit is een mooie gelegenheid om andere mensen te ontmoeten en een gezellig moment van de dag te beleven. Er is altijd een verzorgende aanwezig om mensen te helpen. Voor aanmelding of vragen over de activiteit kunt u bellen met: 0180-396 944 of contact opnemen via de mail: gewoondichtbij@parento.nl.

Hoe om te gaan met verwijzing en kosten?

Iedereen is welkom om een keer binnen te lopen en een kopje koffie te drinken bij de Inloop. Houdt u er rekening mee dat er voor de inloop, en daarnaast voor de lunch en een activiteit, een kleine bijdrage wordt gevraagd van maximaal €5. Vervoer en vervoerskosten zijn voor eigen rekening. 

Ervaringen 

Uit onderzoek is gebleken dat de inloop voor de cliënten erg belangrijk is voor hun welzijn. Zij zijn erg tevreden met de mogelijkheid om de inloop te bezoeken en vinden het zeer gezellig om samen met anderen aan een activiteit bezig te zijn waarin zij hun creativiteit kwijt kunnen. Doordat de inloop in eigen wijk wordt aangeboden is het voor de cliënten ook erg toegankelijk. Gemiddeld geven onze cliënten een 8,5 als cijfer.